Reiki is een Japans woord dat de “de kracht van de zon”, “universele levensenergie” betekent. Met dat woord wordt bij ons de uit Japan afkomstige “Usui methode van natuurlijk genezen” aangeduid. Ook wel prana of chi genoemd. Van nature is iedereen in staat aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt, energie te geven via de handen. Door middel van handoplegging op bepaalde plaatsen van het lichaam komen er energiestromen vrij die het lichaam ontspannen. Deze energiestromen zoeken hun weg naar de plaatsen waar deze energie nodig is.

Reiki is er voor iedereen die geïnteresseerd is en graag via Reiki aan zijn of haar heelwording wil werken. In de praktijk worden mensen met Reiki behandeld omdat een ziekte zich geestelijk en/of lichamelijk geuit heeft, omdat ze willen ontspannen of aan hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling werken.

Het is goed te beseffen dat we mogen genieten van het leven, dat het geen strijd hoeft te zijn. Het is goed ons bewust te zijn van onze gezamenlijke oorsprong, de onderlinge band die we daardoor hebben. Het is goed te weten, dat we elkaar tot steun kunnen zijn.

Resultaten

Enkele Reiki resultaten op een rij:

  • Reiki ontspant
  • Reiki heft energetische blokkades op
  • Reiki ontgift het lichaam en bevordert het herstel
  • Reiki biedt hulp bij psychische problemen
  • Reiki helpt en stimuleert de ontvanger persoonlijk en spiritueel te groeien

Aïcha is lid van